woensdag 6 juli 2011

Infopanelen bij drie opstapplaatsen

We zijn nu bijna een jaar verder, maar het werk is nog niet helemaal af. Zo hebben we deze week de laatste van drie informatiepanelen geplaatst. De panelen staan bij de drie door ons geselecteerde opstapplaatsen: café-restaurant 't Hoogspel, Hotel het Wapen van Delden en Partycentrum het Wapen van Beckum
Infopaneel bij het Wapen van Beckum.
Bij de drie aan de Twickelroute liggende horecabedrijven is ruime parkeergelegenheid. Nu al wordt er regelmatig gebruik van gemaakt door mountainbikers die de route geheel of gedeeltelijk gaan rijden. Na afloop kan er natuurlijk ook wat gedronken worden, want fietsen maakt vaak dorstig. 
Op de panelen vind je onder andere een kaart met de route en de verschillende afsnijdingen. Verder staat er iets te lezen over landgoed Twickel. De route ligt voor meer dan 90 procent op het grondgebied van het landgoed en zonder de medewerking van de rentmeester en zijn medewerkers waren we nooit in staat geweest zo'n aantrekkelijk route te maken.


Infopaneel aan de muur van het Wapen van Delden.
De infopanelen vragen ook aandacht voor enkele gedragsregels. Wij vinden het bijzonder belangrijk dat de mountainbikers en de andere recreanten (vooral de wandelaars) op het landgoed respectvol met elkaar om gaan. We hebben daarvoor ook borden geplaatst op enkele paden die op sommige momenten intensief door wandelaars én mountainbikers worden gebruikt. 
Op die borden en ook op de informatiepanelen vragen we een ieder het pad te delen en rekening met elkaar te houden. We hebben deze prachtige mountainbikeroute met de inspanningen van velen weten aan te leggen. Ik weet dat de meeste mountainbikers zich fatsoenlijk gedragen, maar de enkeling die denkt dat hij de koning is van het bos en ook nog een grote mond geeft als iemand daar iets van zegt kan het voor ons allemaal verpesten!
Infopaneel bij 't Hoogspel.
Overigens wordt de mountainbikeroute, waar hij door bosgebieden gaat, binnenkort verboden gebied voor wandelaars. Dat gebeurt op aandringen van Twickel. Het landgoed wil niet dat wandelaars via de route in delen van het bos komen waar men ze liever niet heeft. Mountainbikers zijn doorgaans maar heel even in een bosgebiedje, wandelaars houden zich daar veel langer op en verstoren eerder de rust. 

21 opmerkingen:

 1. Ooh, wat lees ik hier: wandelaars verstoren eerder de rust...
  Oei, en wat dacht je van al die groepen mountainbikers die hard rijdens en schreeuwend door de bossen rijden. Ik ben echt een andere mening toegedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jemig wat een vreselijke onzin lees ik hier in je laatste alinia. Hoe kom je er bij dat wandelaars kennelijk meer verstorend werken dan mountainbikers. Kan dit onderbouwd worden? Ik kan me echt niet voorstellen dat dit de mening van Twickel is. Ik denk eerder dat het een kwestie is van wie de sterkste lobby en invloed heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Truus en Han
  Jullie bevestigen alle vooroordelen van de zgn mensen die denken dat het bos alleen van de wandelaars is. Voetgangers verplaatsen zich langzamer, zijn dus langer een verstorend element met meer geluid, zich buiten de paden begeven, schreeuwende kinderen en loslopende honden die wild uit schuilplaatsen jaagt. Een minimaal percentage van dit uitgestrekte landgoed wordt nu voor ATB'en gebruikt, het hele bos is voor de wandelaars. En leg me even uit waarom mijn belasting die als subsidie naar zo'n landgoed gaat minder waard is als die van Ingrid en Henk Wandelaar???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Anoniem,

  Ik wil graag met u een discussie hier over aangaan maar wel onder uw eigen naam en dus niet anoniem.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsja, er zullen vast schreeuwende wandelaars met kinderen en/of hond komen. Of wandelaars die geen geluid maken. Zo zullen er ook mountainbikers fietsen die bijna geen geluid maken. En mountainbikers in groepen die schreeuwen als ze een wandelaar of andere mtber tegen komen, om de rest hiervan op tijd op de hoogte te stellen. Die mtbers zijn met 10 seconden weer weg uit dat stukje bos, waar de wandelaars langer in een zelfde stukje lawaai kunnen maken. Vandaar die laatste alinea denk ik.
  Denk dat het over het algemeen met lawaai van beide 'groepen' wel mee zal vallen. Wel lijkt het me wat veiliger als er op de smalle mtb paden geen wandelaars lopen. Die wandelaars missen er 'niks' aan, omdat die paden er eerst niet waren.
  PS Ik ben niet de anoniem van hiervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk, dat is althans een bijdrage waar je wat mee kunt. Van de schrijver van de stuk helaas nog taal of teken.
  Kijk, ik ben geen uitgesproken wandelaar en geen biker maar het gaat mij puur om de onzinnigheid van de genoemde stelling dat wandelaars per saldo meer verstorend zouden werken dan bikers. Dat gaat er bij mij niet in en vraag me af waar deze bewering uberhaupt voor nodig is. Verder kunnen we niet om het feit heen dat er onder de bikers een flink aantal driftkikkers tussen zitten die vloekend en scheldend door de bossen knallen; helaas ook op afgesloten delen. Daar bouw je nu niet bepaald een goede naam mee op. Nee, dat gebeurd in het geval Twickel door de juiste connecties en gezamelijke hobby's van mensen die besluiten kunnen nemen. Ik weet dat het zo werkt maar kom dan niet met dit soort onzin verhalen. Ik ga weer verder met heel andere dingen:-))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hee Bouwmeester, as ie noe mooie plaatjes schiet met oene camera`s, en mtb`s lekker loat fietsen zie ik het probleem niet. Wat een geneuzel hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi stuk vandaag in de TC Tubantia
  Alleen jammer dat de VVV Delden er niet al te best van af komt. Zouden toch promo-materiaal moeten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag wijsneus Frank, Ja, ik durf tenminste gewoon mijn naam te noemen.
  Als je goed had gelezen had je wel begrepen dat ik de bikers zelf niet aanval. Het gaat mij om de stelling die gemaakt wordt dat wandelaars meer zouden verstoren dan bikers.
  verder ga ik me vanaf nu maar met wat nuttiger dingen bezig houden met mensen die wel normaal over dingen kunnen discuseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hee Bouwmeester ie stoat ja gewoon in elke sloot met grote kaplaarzen om plaatjes te schieten. Ie trapt al het bio in de war. fijn wandelaartje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel intelligente reactie weer anonieme Frank.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. http://www.tctubantia.nl/regio/middentwente/9439057/Rene-Schabos-hoopt-bij-te-blijven.ece

  Houd moed!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bordje einde Nijlandsweg verdwenen?
  52.240585, 6.711636

  Verder heerlijk gefietst zaterdag! (http://www.endomondo.com/workouts/s3hcjO08BtE)
  Lekker weertje, mooi veel drek en zere poten aan 't end.

  Heb geen MTB'ers gezien, wel veel tegemoetkomende elektrische fietsen ;-) en een aantal wandelaars.

  Ik kies er dan vaak zelf voor om het ruwe terrein op te zoeken zodat de tegenligger of langzamere verkeer (meestal ouderen) gewoon verder kan lopen of fietsen zonder dat ze last van me hebben. Ik fiets immers voor de sport en een beetje uitdaging hoort daarbij!
  Ik fiets er omheen zeg maar. Ook groet ik vriendelijk en krijg altijd een positieve reactie terug (zeker zaterdag, ik leek wel een moddermonster).
  Ik merk daarbij wel dat ik door mijn snelheid meestal de eerste ben en dat de mensen soms verrast zijn. (logisch?)

  Langzamerhand begin ik mij een beetje te ergeren aan de reacties hier op de site. De site is er niet voor bedoeld om met modder te gooien.

  Laat elkaar in waarde en accepteer dan eenieder zijn vrije tijd besteed aan die dingen die hij of zij leuk vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dag Martijn,

  En wat ik nu zo jammer vind is dat woorden uit hun verband worden gerukt. Als je mijn bijdrage hier goed zou lezen, zou je kunnen begrijpen dat ik niets tegen bikers heb maar slechts spreek over de bewuste stelling. Door hier op te reageren zoals er door sommigen op gereageerd is worden de vooroordelen over bikers helaas alleen maar versterkt en dat is iets wat jullie ook niet zullen willen en kunnen gebruiken. Ik ben de laatste die iemand zijn hobby zou misgunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Meneer Bouwmeester. Jouw bewuste stelling gaat dus ook nergens over. Ik citeer wat jij schreef.
  dat er onder de bikers een flink aantal driftkikkers tussen zitten die vloekend en scheldend door de bossen knallen;
  Kan dit het geval bij de wandelaars ook niet voorkomen??
  Wijsneus Bouwmeester????????

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Als meneer Bouwmeester nou mooi gaat wandelen op dat hele dure wandelpad dat is aangelegd en de bikers op hun veel goedkopere 8x langere route hun plezier laat hebben kunnen we deze oeverloze discussie beeindigen. De route is een feit, schijnbaar blijft er weerstand en daar moeten we dan als fietsers maar mee leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ach ja heren, als jullie je zo op blijven stellen ga ik me liever met nuttiger zaken bezig houden. Bedankt voor jullie gastvrijheid en anonimiteit. En vooral; succes met jullie hobby!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dank u Mijnheer Bouwmeester.En nog veel succes met het vastleggen van mooie plaatjes in het machtig mooie Twickeler bos voor wandelaars en fietsers.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Simone Masselink16 oktober 2011 om 19:57

  Vanmorgen heerlijk gefietst, het parcour ligt er prima bij! Bij Delden kwam een stuk samen met de Herfsttinten wandeltocht en het ging prima, fietsers en wandelaars op het zelfde pad....heeft met RESPECT te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gefeliciteerd, precies 1 jaar na de officiele opening

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb vanochtend heerlijk gefietst op de mountainbike route. Rene Schabos en alle anderen die ervoor hebben gezorgd dat deze route er is: hartelijk dank!

  BeantwoordenVerwijderen