woensdag 10 november 2010

Goed overleg met Han

Gert-Jan Roelofs, Han Brinkcate en ondergetekende hebben vanmorgen in de rentmeesterij op Twickel bij elkaar gezeten om te praten over de knelpunten die Han eerder heeft aangekaart. Het was een gesprek dat, hoewel soms best een beetje fel, in een goede sfeer is verlopen.

Vlnr Gertjan Roelofs, René Schabos en Han Brinkcate
In het gesprek zijn een paar belangrijke zaken aan de orde geweest.

En zo doen de profs het

Het heeft even geduurd, maar we hebben het filmpje van de toertocht op zondag 31 oktober klaar. Kijk, huiver en geniet van de profs en de achthonderd anderen.

PS als de film niet goed loopt probeer dan deze link.


zondag 7 november 2010

Een koude douche

Nou, dat was toch wel een beetje een koude douche vandaag. Zo'n zestig km van de route gefietst en ik had wel wat modder verwacht. Maar zoveel! Sommige stukken stonden helemaal onder water en waren onbegaanbaar. Oei. Hier ligt nog heel wat werk voor ons.
Situatie bij de Twickelervaart waar het water niet weg kan.

Er zijn wel enkele verklaringen voor de slechte staat waarin grote delen van de route zich momenteel bevinden. De afgelopen dagen heeft het veel geregend. En de toertocht van afgelopen zondag heeft hem ook geen goed gedaan. Als het pad er droog bij had gelegen was er waarschijnlijk een positief effect vanuit gegaan. Maar nu zijn heel wat plekken modderig gereden.

Zo vader, zo zoon
Zondagmorgen om half tien. Het is droog, de zon komt er een beetje door en de herfst laat zich prachtig zien. In Twickel zijn al weer tientallen mountainbikers onderweg. De negenjarige Thijmen en zijn vader Marcel Voorhuis uit Hengelo hebben er al flink wat kilometers opzitten. Sommige stukken zijn modderig maar Thijmen slaat zich er kranig door, zegt de trotse vader.