zaterdag 4 september 2010

'Lekker technisch parcours'

door Marco Isaak

Nadat ik vandaag heb mogen bijdragen aan het berijdbaar maken van een stukje van de nieuwe MTB-route zijn mijn vriendin en ik 's avonds nog even op pad gegaan om het vers aangelegde deel eens uit te proberen.

Marco Isaak van ATV Ruiten Drie
Het is een lekker technisch parcours. Nu het op veel plekken nog erg mul is, is de uitdaging extra aanwezig. Ook het stukje dat aan de langenhorsterweg ligt is goed uitgezet.

Mijn vriendin vond die plekken waar de bomen soms net stuurbreed uit elkaar staan erg spannend! Daar waar aan de Langestraat de route het bos weer in gaat staan twee bomen waar wij net 5 cm aan elke kant over houden!:-)

Wij kijken uit naar het moment dat de hele route gereed is!

Tot zaterdag! Groeten Cindy en Marco.

Dag vijf/zes: hartverwarmend enthousiasme

Hartverwarmend. Dat was het toen zaterdagmorgen om half negen een hele rij auto's kwam aanrijden bij de plek waar we hadden afgesproken. Uit die auto's stapten zeven mannen en een vrouw om een paar uurtjes de handen uit de mouwen te steken. Hulde, hulde.

De ploeg van Ruiten Drie uit Almelo.
De acht - allemaal lid van toervereniging Ruiten Drie uit Almelo - waren opgetrommeld door 'ploegleider' Gerard Freriksen om te helpen bij de aanleg van onze mooie mtb-route door Twickel. Ze willen de komende weken elke zaterdagmorgen hun bijdrage leveren.

Deze eerste keer bestond dat om te beginnen uit drie kwartier takken en stammetjes opruimen op de track langs de Nijlandsweg. Daarbij bleek meteen hoe fijn het is als je met zovelen bent. Er lag veel hout, maar dat was eigenlijk in no time  opgeruimd.

vrijdag 3 september 2010

Vierde dag: een weg banen door het oerwoud

Donderdagavond hebben we met drie man het pad vrijgemaakt langs de Oelerweg en de Nijlandsweg. De bosploeg van Twickel had daar eerder een hoop struiken en boompjes omgezaagd. Wat er was blijven liggen hebben wij aan de kant gelegd.

Het pad langs de Oelerweg
en de Nijlandsweg
Het bosje in de driehoek Oelerweg, Nijlandsweg, Schuttenweg is dichtgegroeid en verwilderd. Het bestaat vooral uit dunne boompjes en struiken. Patrick heeft daar een route uitgevlagd die ongetwijfeld heel avontuurlijk wordt, maar die ons wel wat werk te doen gaf.

Gebleken is dat kraanmachinist Arjan Vreeswijk hinder kan hebben van het hout op zijn weg als hij weinig bewegingsruimte heeft. Hij kan beter opschieten als de omgezaagde stammetjes en takken aan de kant zijn gelegd. Dus hebben we ons daar donderdagavond op gestort.

woensdag 1 september 2010

Derde dag: we raken op stoom

De derde dag zit erop. Kraanmachinist Arjan Vreeswijk is weer flink opgeschoten. De strook langs de Meenhuisweg zit er al bijna in. Donderdag nog een paar uurtjes en dan gaat hij verder richting de Torendijk.

De bosploeg van de DTC Twickeltrappers met v.l.n.r Arnold
 Boswinkel, Joop Hoonhorst, Hans Kemna en Peter Slaghekke.
Woensdagavond is de ploeg van de Twickeltrappers aan het werk geweest. Ze waren vier man sterk en dat blijkt niet te veel want er is toch wel wat werk te verzetten. Zo moeten we het pad niet alleen een beetje netjes afwerken, maar moeten we ook voor de kraan uit het nodige doen.

dinsdag 31 augustus 2010

Mtb-route al in gebruik genomen

Ha, de primeur was voor anderen. Dinsdag 31 augustus hebben de eerste mountainbikers het stukje pad gereden dat Arjan Vreeswijk in twee wegen heeft aangelegd. Had zelf gedacht dat voorrecht te hebben, maar ik ben te laat. Geeft niks. Ben blij dat de liefhebber kennelijk niet kan wachten om er over te rijden.

Yannick (12) woont in de buurt en kwam even het pad uitproberen.
Onze kraanmachinist is de tweede dag weer flink opgeschoten. Er ligt nu ook een pad langs het hek van chemiebedrijf Elementis parallel aan de Meenhuisweg. Het is een mooie droge strook, met veel bochten en kleine hoogteverschillen.

Ik kwam een paar mountainbikers tegen en die waren vol lof. Het pad is natuurlijk nog niet ingereden en dus flink zwaar. Dat was ook wel te zien want de mannen waren flink buiten adem.

maandag 30 augustus 2010

Eerste strook ligt er in no-time in

Het is maandagmiddag 30 augustus en de eerste strook is klaar. In een bosje aan het eind van de Langenhorsterweg ligt een prachtig mtb-pad. Mooie bochten, een beetje geaccidenteerd en in een geweldig mooi bos. Een droom die in 2004 begon wordt werkelijkheid.

's Morgens om 8.00 uur is Arjan Vreeswijk met zijn minikraan aan het werk gegaan. Met zijn kantelbak schraapt hij voorzichtig de bovenste boslaag weg. Hij hoeft niet diep te gaan om op het geel zand te komen. De laag is redelijk hard en droog. Perfect eigenlijk. Routebouwer Patrick Jansen glimlacht. Hij wist het wel.